ArcelorMittal

gent.arcelormittal.com

ArcelorMittal in Gent is een groot staalbedrijf gelegen langs het kanaal Gent-Terneuzen. Binnen het bedrijf zijn er ruim 4.600 medewerkers aan de slag die jaarlijks ongeveer 5 miljoen ton staal produceren. Overal waar je kijkt, kom je het staal van ArcelorMittal Gent tegen: in auto's, windturbines, bruggen,... Heb je een master-diploma, dan word je binnen ArcelorMittal Gent als kaderlid aangenomen. Vandaag telt de site ongeveer 600 kaderleden. Ruim 250 ervan hebben een master in de ingenieurswetenschappen op zak. Zij ondersteunen de productie en onderhoud van de site, maar je treft hen ook aan in automatisering, engineering, informatica, onderzoek en ontwikkeling. Ook internationale tewerkstelling behoort tot hun mogelijkheden aangezien het bedrijf deel uitmaakt van de ArcelorMittal group die wereldwijd actief is. Wist je trouwens dat ArcelorMittal Gent sterk inzet op industrie 4.0? Elke dag opnieuw worden de grenzen van het staal maken er opgezocht om zo die 'slimme (staal)fabriek van de toekomst' te kunnen worden. Hierin speelt ook de samenwerking met de academische wereld een belangrijke rol. Daarom ging ArcelorMittal Gent in 2016 onder meer een structurele samenwerking met Universiteit Gent aan.

ArcelorMittal in Gent is een groot staalbedrijf gelegen langs het kanaal Gent-Terneuzen. Binnen het bedrijf zijn er ruim 4.600 medewerkers aan de slag die jaarlijks ongeveer 5 miljoen ton staal produceren. Overal waar je kijkt, kom je het staal van ArcelorMittal Gent tegen: in auto's, windturbines, bruggen,...

Heb je een master-diploma, dan word je binnen ArcelorMittal Gent als kaderlid aangenomen. Vandaag telt de site ongeveer 600 kaderleden. Ruim 250 ervan hebben een master in de ingenieurswetenschappen op zak. Zij ondersteunen de productie en onderhoud van de site, maar je treft hen ook aan in automatisering, engineering, informatica, onderzoek en ontwikkeling. Ook internationale tewerkstelling behoort tot hun mogelijkheden aangezien het bedrijf deel uitmaakt van de ArcelorMittal group die wereldwijd actief is.

Wist je trouwens dat ArcelorMittal Gent sterk inzet op industrie 4.0? Elke dag opnieuw worden de grenzen van het staal maken er opgezocht om zo die 'slimme (staal)fabriek van de toekomst' te kunnen worden. Hierin speelt ook de samenwerking met de academische wereld een belangrijke rol. Daarom ging ArcelorMittal Gent in 2016 onder meer een structurele samenwerking met Universiteit Gent aan.