Wie zijn wij?

Hermes is de studentenkring voor de opleiding industriële wetenschappen op de campus Schoonmeersen van de Faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur aan Universiteit Gent. De naam van deze opleiding staat ook wel beter bekend als industrieel ingenieur.

Tijdens het academiejaar organiseren wij wekelijks verschillende activiteiten zodat er genoeg kan ontspannen worden tussen het studeren door. Een greep uit het aanbod: elke maandag clubavond, cantussen, jaarlijks Job & Stage Event, cursusverkoop, recepties bij lezingen, spotgoedkope cocktailstandjes, sportactiviteiten, bierbowling, karting, paintball... Kijk gerust eens naar onze kalender voor de komende activiteiten.

Wij zorgen er ook voor dat alle studenten uit onze opleiding zo rap en goedkoop mogelijk hun cursussen, boeken en praktijkmateriaal kunnen verkrijgen via onze cursusverkoop. Meer info over hoe je moet bestellen en wanneer de openingsuren zijn, vind je bij het tabblad cursusverkoop.

Kijk gerust eens rond op de website en kom zeker naar een aantal van onze activiteiten! Indien er nog vragen zijn, kan je ons altijd persoonlijk aanspreken. De contactgegevens van het praesidium zijn ook makkelijk op onze website te vinden.

Geschiedenis

De studentenvereniging Hermes werd in 1956 opgericht door René De Vos. Nadat de kring een jaar niet meer bestond heeft Johan Van Vlaenderen de club heropgericht in 1987. Het was al die jaren lid van het Seniorenkonvent Ghendt (SK) maar sedert 2013-2014 is Hermes een kring geworden die valt onder Faculteitenkonvent Gent (FK).

De naam Hermes komt uit de Griekse geschiedenis. Hermes is de god van de handel en van kooplieden, reizigers en wegen. Hij is de boodschapper van Zeus en de andere goden. Het is ook zijn staf (een caduceus) die op ons schild voorkomt samen met het monogram Vivat, Crescat, Floreat Hermes (Hermes leeft, groeit en bloeit)!